NYITÓLAP
betűméret:
Alapértelmezett színséma

Üdvözlöm Önt Nagykőrös Város szennyvízkezelési projektjének honlapján!

Mint azt Nagykőrös lakói is tudják, a város jelentős része nincs bekötve a szennyvízcsatorna-hálózatba, a meglévő szennyvíztisztító-telep is megújításra szorul. A fejlesztést a város önerőből nem tudta volna megoldani, ezért külső forrást kellett bevonni a csatornahálózat és a szennyvíztisztító-telep fejlesztésébe. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt, az Európai Unió által támogatott pályázat nyújtott erre lehetőséget. A fejlesztés megvalósítására két ütemben nyújtottunk be pályázatot, és mindkét fordulóban elnyertük a támogatást, így mostanra elkezdődhettek a munkálatok. A jelenlegi finanszírozási lehetőségek közül a pályázaton való eredményes szerepelés jelentette a beruházás legköltséghatékonyabb kivitelezését.

A fejlesztés megvalósítása több okból is fontos. Meg kell óvnunk a város vízkészleteit, az EU-irányelvek és az erre épülő hazai jogszabályok alapján meg kell valósítani a szennyvízelvezetést és a biológiai tisztítást is.

Végül, de nem utolsó sorban szeretnénk a város lakói számára megóvni környezetünket, hogy még unokáik is egészséges környezetben élvezhessék a város szépségeit. Elmondhassák, hogy egy zöld városban élnek az ország szívében.

Dr. Czira Szabolcs
polgármester


« Kérjük válasszon a baloldalon található menüpontok közül.

Befektetés a jővőbe - ÚJ MAGYARORSZÁG FEJLESZTÉSI TERV

KEOP-7.1.2.0.-0005 - Nagykőrös Város Szennyvízkezelés fejlesztése
Kedvezményezett: Nagykőrös Város Önkormányzata

A project az Európai Únió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

ÚMFT infovonal: 06 40 638 638

nfu@meh.hu

nfu.hu

Level Double-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0   Valid XHTML 1.0 Transitional   Valid CSS!
Check Accessibility WCAG 2.0 (Level AA)


Vissza a lap tetejére